Bostuin met vijver Bilthoven

Bij de aanleg van deze bostuin zijn de stammen van de gevelde bomen gebruikt om de grondopvang te maken. Een grote natuurlijke vijver was een grote wens.

  • Projecten
  • Projecten
  • Projecten
  • Projecten
  • Projecten

uitgangspunten voor deze bostuin

  • aansluiten bij de bestaande tuin
  • grote natuurlijke vijver
  • hergebruik van de stammen
  • verlichting

vormgeving

De uitdaging in deze tuin in Biltoven was om de bestaande lijnen door te trekken in het nieuwe gedeelte tuin. Door het vlonder in de vijver in lijn met de keukendeur te zetten wordt er een 'link' met het huis gecreeërd. Door een eilandje met drie bomen waar het gazon omheen loopt wordt er meer ruimte gemaakt.
Om in de avond niet in een 'donker gat' te kijken zijn er op diverse plaatsen led-schijnwerpers geplaatst. Deze lichten subtiel diverse plaatsen aan.

materiaalgebruik

In verband met de zandgrond is er gekozen om een rubberfolie voor de vijver te gebruiken. De vlonder is gemaakt van hardhout met FSC keurmerk.

beplanting in deze bostuin

Rondom de vijver zijn veel bloeiende en 'gecultiveerde' planten gebruikt. Maar wel met een weelderige uitstraling. Richting het bosgedeelte veranderd het type beplanting naar meer natuurlijk groen. Er is voor gezorgd dat er voldoende groenblijvende beplanting is gebruikt. Elk seizoen gebeurt er iets, bloeien, bessen of herfstkleur.

bostuin_bilthoven.jpg

Ook zo’n mooie tuin laten ontwerpen door Van Ginkel?