Tuinontwerp

Functionaliteit, ruimtegevoel, privacy en sfeer bepalen de tuinbeleving. Wij vinden het ook belangrijk om van te voren goed na te denken over waterberging, diervriendelijke beplanting en milieu aspecten. Door hier rekening mee te houden bij het maken van een tuinontwerp kunt u jaren lang van een mooie tuin genieten.

  • Ontwerp

Hoe pakken wij uw tuinontwerp aan?

Tijdens een kennismaking met schetssessie kunt u een indruk krijgen hoe wij werken. Aan de hand van de meegebrachte informatie kan er al een eerste indruk gegeven worden wat er allemaal in uw tuin mogelijk is. Als de werkwijze en ideeën u aanspreken kan de ontstane schets mogelijk de basis vormen voor één van de twee onderstaande mogelijkheden. Bekijk een aantal door ons uitgewerkte en aangelegde projecten.
Om meer inspiratie op te doen kunt u een bezoek brengen aan 'de tuinen van Appeltern'.

"Ik denk graag zelf mee maar mis kennis en ervaring"

Samen met... de ontwerpspecialist

Steeds vaker is de volgende stap naar een mooie tuin om samen met Kees van Ginkel de tuin te ontwerpen. Hij komt dan samen met u aan de keukentafel de tuin ontwerpen. Aan het einde van deze sessie heeft u een doordacht basisontwerp op schaal. Lees hier meer over.
Aan de hand van dit basisontwerp kan een voorstel voor de aanleg gemaakt worden. In dit voorstel wordt een budget meegenomen voor het maken van een beplantingsplan en voorbereidingswerkzaamheden.

Traditioneel tuinontwerp

We maken een afspraak bij u thuis om de de wensen te inventariseren en de tuin in te meten. Dan wordt er een afspraak gemaakt om het eerste ontwerp te bespreken. Dit is meestal na twee a drie weken.

Het eerste ontwerp is een praatstuk dat u een goed beeld geeft van hoe de tuin zal gaan worden. Kees van Ginkel zal in deze fase goed uitleggen waarom er bepaalde keuzes gemaakt zijn. Soms worden nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd die gelijk met het beplantingsplan besproken kunnen worden. Ook hiervoor maken we een aparte afspraak.

Aan de hand van het tuinontwerp en beplantingsplan kan een voorstel voor de aanleg gemaakt worden.

Ook zo'n mooie tuin laten ontwerpen door Van Ginkel?

Uw vragen over tuinontwerp, beantwoord

Contact opnemen

Wat kost een tuin ontwerp?

Vanaf € 460,- heeft u al een mooi creatief tuinontwerp. Als hovenier aangesloten bij de Dutch Quality Gardens hanteren we deze tarieven.

Een 'Samen met... de ontwerpspecialist' ontwerpsessie bij u aan de keukentafel kost € 285,-.

Hoe kan ik me voorbereiden op een tuinontwerp?

Bedenk van te voren goed hoe je de tuin wilt gebruiken en welke sfeer je wilt dat de tuin uitstraalt. Een inventarisatie formulier kan hier bij helpen. Het maken van een 'moodboard' kan inzicht geven in de gewenste sfeer.

Kan ik alleen een beplantingsplan laten maken?

Jazeker. Een 'Samen met... de ontwerpspecialist' sessie kan ook worden benut om een beplantingsplan te maken.