De aanleg van uw droomtuin

Het ontwerp gaat uitgevoerd worden, de idee├źn komen tot leven. Enthousiaste hoveniers toveren uw kleine stadstuin in Utrecht of grotere bostuin om tot een prachtige stukje natuur bij huis. Met een straal van 20 km rond De Bilt Bilthoven genieten onze klanten van hun eigen natuur 'op maat'.

  • Aanleg

Werkwijze bij tuinaanleg

We starten met een kennismaking met schetssessie. Eerst kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen en als de 'klik' er is kunnen we vervolg afspraken maken.

De volgende stap is het maken van een tuinontwerp. Dit kan voor de hele tuin maar ook voor een deel van de tuin zijn. Misschien heeft u al een schets of een ontwerp. Deze kan dan als basis dienen voor de uitwerking.

Als de hoofdlijnen in het ontwerp duidelijk zijn, starten we met het beplantingsplan. De beplanting en het ontwerp gaan hand in hand. Bekijk een aantal voorbeeld projecten ter verduidelijking.

Is het ontwerp en de beplanting helemaal naar uw zin dan maken we een werkplan.
Daarin wordt de werkvolgorde en het materiaal stap voor stap beschreven. Op basis hiervan wordt een voorstel gedaan.

Tuinaanleg in uitvoering

De daadwerkelijke aanleg gaat beginnen. De materialen zijn besteld en 's ochtends vroeg, op de afgesproken datum, komen onze hoveniers met alle benodigde gereedschappen en machines en gaan beginnen.
Een van de hoveniers is uw aanspreekpunt en zal zich de eerste ochtend aan u voorstellen
Eerst wordt de tuin of een deel daarvan een grote 'puinhoop', het grondwerk wordt gedaan, het opbouwen beginnen.
We proberen zoveel mogelijk de werkzaamheden aansluitend uit te voeren.

Nazorg en garantie (5 jaar)

Hoe zorgvuldig onze hoveniers ook te werk gaan, het kan natuurlijk voorkomen dat bepaalde planten niet of niet goed aanslaan. Dat is vervelend voor u, maar ook voor ons omdat wij graag een perfect product afleveren.
Bij de oplevering van de tuin maken we meteen een afspraak om na één groeiseizoen alles te controleren. Mochten we bij die controle ontdekken dat bepaalde planten het niet goed doen, dan zorgen we voor een kosteloze vervanging.
Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit die wij leveren geven we 5 jaar garantie op de bij u aangelegde tuin.

Onderhoud na aanleg

Twee a drie jaar na de aanleg is uw tuin op zijn mooist. Natuurlijk is het goed om de tuin vanaf de aanleg goed bij te houden. Eén of twee maal per jaar even de tuinspecialist voor het snoeiwerk door uw tuin doet wonderen. Vraag gerust advies of tips als onze medewerkers in uw tuin bezig zijn.

Ook uw nieuwe tuin laten aanleggen door Van Ginkel?

Uw vragen over tuinaanleg, beantwoord

Contact opnemen

Wat kost het aanleggen van een tuin?

De kosten van de aanleg van een tuin zijn sterk afhankelijk van de verschillende elementen (vijver, erfafscheiding, soorten verharding) in de tuin. Daarnaast speelt de gewenste kwaliteit natuurlijk ook een rol.
____________________________
kostenindicatie per m2
tot 75 m2...........€ 150 - € 400
75 - 200m2........€ 100 - € 250
200 - 500m2.....€ 75 - € 150
_____________________________
Bouwwerken als een overkapping en een tuinhuis kunnen een groot gedeelte van de kosten opslokken.
Ook de uitgangssituatie en bereikbaarheid kunnen van grote invloed zijn. Als er veel opgeruimd moet worden of alles door het huis heen moet worden aan en afgevoerd kost dat veel tijd.

Hoelang duurt het aanleggen van een tuin?

De tijd dat we met de aanleg bezig zijn is afhankelijk van de grootte en de complexiteid van het ontwerp. Een kleine stadstuin of voortuin zal in één tot drie werkdagen geklaard zijn. Bij een gemiddelde nieuwbouw rijtjes woning zijn we ongeveer een week bezig. Bij een hoekwoning of een grotere bostuin kan het oplopen tot een aantal weken.

Wat is het verschil tussen tuinaanleg en tuinrenovatie?

Bij nieuwbouwhuizen waar nog geen indeling aanwezig maak je een ontwerp en leg je een nieuwe tuin aan. Bij een bestaande tuin die je helemaal op zijn kop gooit en de indeling verandert noem je dit ook tuinaanleg. Bij een tuinrenovatie laat je de indeling en onderdelen grotendeels gelijk maar vernieuw je hier een aantal onderdelen van.

Waar kan ik tuinen van Van Ginkel tuinspecialisten vinden?

We werken het liefste niet te ver weg van onze bedrijfslocatie in De Bilt.
Dit in verband met kosten en milieu.
U vindt tuinen van ons in o.a.:
- De Bilt
- Bilthoven
- Utrecht
- Zeist
- Houten
- Nieuwegein
- Amersfoort